Ekström Invest logotyp

50 år av solskenshistorier

Det började med fastigheter och fakturaservice på 1970-talet. Då visste vi inte att Ekström Invest skulle ta oss på affärsresor över hela världen.

Från en fastighet till mångmiljonaffärer

Allt började 1974 när Umeå-sonen Gunnar Ekström förvärvade sin första hyresfastighet. Från början låg fokus på fastigheter och fakturaservice men över tid utvecklades affären till företagsutveckling och investeringar i mindre och medelstora bolag.

1974

Efter denna fas fortsatte vi som entreprenörer, med särskild framgång i att starta upp nya bolag i olika branscher. Ett framstående exempel är Konftel som grundades 1988 och avyttrades till jätteföretaget Avaya i USA 2010.

1988

Efter några år som säljare och redovisningskonsult började Gunnars dotter Sofia arbeta med koncernbolagens redovisning. Ett åtagande som växlade upp över åren. Hennes engagemang och det sociala nätverkande med den egna generationens företagare ledde till att hon tog över rollen som VD år 2015. Denna kontinuerliga förnyelse och anpassning och samarbetet i familjen är kärnan i vår historia och positionerar oss för framtida framgångar inom investeringar och företagsutveckling.

2015

Idag är det familjeägda perspektivet en stor fördel i vår verksamhet, då det hjälper oss att fatta snabba beslut som gynnar våra investeringar. Och precis som vi bryr oss om vår familj och vårt företag, bryr vi oss om platsen vi kommer ifrån. Det är därför det är så viktigt för oss att fortsätta stötta bolag som kan stärka det lokala näringslivet och fylla vår region med solskenshistorier.

2024-

Kontakta oss för att få fart på din affär

Vi är alltid nyfikna på att träffa entreprenörer och utforska nya möjligheter. Hör av dig till oss och berätta mer om dig och din affär. Eller varför inte svänga förbi oss på Aschanska villan och ta en kaffe?

Kontakta oss

gunnar.ekstrom(at)ekstrominvest.se
sofia.ekstrom(at)ekstrominvest.se
Vasagatan 1, 903 29 Umeå

Copyright © Ekström Invest 2024

Integritetspolicy