Om oss

Ekström Invest i Umeå är det regionalt verksamma investmentbolaget som investerar i tillväxtbolag med hög avkastningspotential. Erfarenhet är vårt kännetecken. Vår laguppställning har mångårig, handfast erfarenhet av företagsutveckling, dessutom ett stort kontaktnät.

Kort historik

Det började med fastigheter och fakturaservice på 1970-talet. Idag är Ekström Invest AB ett väletablerat, regionalt verksamt investmentbolag med Umeå som bas.

Ekström Invest fick sin nuvarande inriktning 1997. Idén är nu som då att gå in och skapa tillväxt i mindre och medelstora företag där man ser en oförlöst potential.

Familjeägda Ekström Invest och dess grundare, Gunnar Ekström, har genom åren investerat i totalt ett 20-tal hel- eller delägda bolag. Investeringarna har fördelats på olika branscher, men företrädesvis inom kommunikation och miljö. Även finans, administration, media, omsorg, industri, fastigheter m m finns representerat.

De flesta portföljbolag, både nuvarande och tidigare, har sin hemvist i regionen, samtidigt som verksamheten i dessa ofta tagit Ekström Invest ut i världen. Ett exempel på det är tidigare helägda Konftel vars konferenstelefoner har global marknadsnärvaro.

DSC_0011
Konferensrum med tv och kristallkrona
DSC_0052
Aschanska-2504
Flygbild över Umeå med utsikt över Arschanska villan