Ekström Invest logotyp

Ekström Invest investerar i Grön Teknik och energilagring

Ekström Invest i Umeå AB investerar i energibolaget NorrWatt i Umeå.
NorrWatt startade sin verksamhet under 2023 efter att möjligheten öppnades upp för batterier att delta i så kallade stödtjänster i elområde 2 kopplat till Svenska kraftnät (där största delen av Västerbotten ingår).
Bolaget består nu av tre bolag med NorrWatt Holding AB som moderbolag där André Lindström sitter som VD.

Det tidigare startade bolaget NorrWatt AB är nu dotterbolag till NorrWatt Holding och bedriver verksamhet med försäljning, leverans, installation och support för mindre och mellanstora anläggningar inriktat mot både privatpersoner och företag.

NorrWatt Energi AB är ett nybildat dotterbolag inom koncernen som skall driva försäljning av större anläggningar från 100 kW och uppåt. Just nu är starten satt för att bygga upp en större anläggning i Umeå på 6 MW.

Att vi på NorrWatt får möjligheten att fortsätta vår tillväxtresa med Ekström Invest kommer både på kort och lång sikt att gynna våra kunder och vårt erbjudande. Ekström kommer ge oss den kraft som behövs för att bli den ledande leverantören inom energilagring i Norrland.
Att tillsammans med våra fantastiska medarbetare på NorrWatt få fullfölja våra planer tillsammans med Ekströms känns helt rätt, 
”säger André Lindström, Koncern-VD på NorrWatt”.

Vi har följt NorrWatt en tid tillbaka och vi ser mycket positivt på framtiden för bolaget och branschen. NorrWatt fortsätter med sin lokala prägel att erbjuda kunder i regionen högsta servicenivå. Genom samarbeten med andra duktiga bolag i den nya branschen skapas dessutom en ännu starkare kompetens och nätverk som vi är övertygad om kommer gynna NorrWatt och dess kunder. Genom investering i NorrWatt stärker Ekström sin portfölj inom området onoterade bolag. Vi tror att denna verksamhet kommer vara ett starkt tillväxtområde för stabil elförsörjning i framtiden, ” säger Gunnar Ekström Styrelseordförande i Ekström Invest AB”

För närmare information kontakta:
André Lindström Koncern-VD NorrWatt, andre@norrwatt.se, +46-70 250 79 74
Sofia Ekström VD Ekström Invest AB, sofia@ekstrominvest.se +46-70 520 08 82
Gunnar Ekström Styrelseordförande Ekström Invest AB, gunnar@ekstrominvest.se +46-70 573 84 90

NorrWatt är ett företag som specialiserat sig på batterilagring med säte i Umeå. Vi är experter inom batterilagring och dedikerade att leverera innovativa och hållbara energilösningar som möter dagens och framtidens behov. Vi strävar att vara en ledande aktör inom branschen och att driva på utvecklingen av effektiva och mer hållbara energisystem.” www.norrwatt.se

”Ekström Invest investerar i tillväxtbolag med hög avkastningspotential, tar gärna en stor ägarandel och använder sin kompetens att utveckla företagens lönsamhet i tillväxtfaser. Under åren har bolaget investerat i både nya och etablerade branscher, t.ex. finans, omsorg, telekommunikation, industri, bygg och fastigheter, media, säkerhet m.fl. Läs mer på www.ekstrominvest.se”

Kontakta oss för att få fart på din affär

Vi är alltid nyfikna på att träffa entreprenörer och utforska nya möjligheter. Hör av dig till oss och berätta mer om dig och din affär. Eller varför inte svänga förbi oss på Aschanska villan och ta en kaffe?

Kontakta oss

gunnar.ekstrom(at)ekstrominvest.se
sofia.ekstrom(at)ekstrominvest.se
Vasagatan 1, 903 29 Umeå

Sociala medier

Copyright © Ekström Invest 2024

Integritetspolicy