Ekström Invest logotyp

Ekström Invest avyttrar sitt ägande i COS Systems AB

Norrlandsbaserade Ekström Invest, Partnerinvest Norr och Ackra Invest avyttrar sitt majoritetsägande i Umeåbaserade COS Systems till svenska private equity-företaget Pivot.

Umeåbaserade COS Systems är en globalt verksam utvecklare och leverantör av mjukvara för att planera, bygga ut och hantera driften av bredbandsnät. COS Systems grundades 2011 och har idag en stark och etablerad kundbas på den svenska marknaden för öppna stadsnät. Bolaget expanderar samtidigt med nya kunder på flera kontinenter, inte minst i Nordamerika där bredbandsnätet i många avseenden är eftersatt och där fiberutbyggnaden nu ökar. Den globala Covid-19 pandemin har påvisat vikten av en robust bredbandsinfrastruktur vilket nu accelererar utbyggnaden av bredbandsnäten i många länder.

  • Det är med stolthet vi ser tillbaka på den resa vi gjort tillsammans med teamet på COS under dessa fem år och i Pivot ser vi en bra ägare med internationella nätverk och resurser. Med Pivot som ägare kommer COS Systems att tillföras ytterligare resurser, kompetens och nätverk för att accelerera och realisera bolagets fulla potential, kommenterar Gunnar Ekström, Styrelseordförande i Ekström Invest AB, som företräder säljarna.

Pivot är ett svenskt private equity-företag som investerar i och utvecklar kvalitativa mindre företag i Norden med stor utvecklings- och tillväxtpotential.

  • Jag är väldigt stolt över vad vi i teamet på COS och våra tidigare ägare har åstadkommit hittills. När nu marknaden går mot en ännu snabbare expansion så är det en perfekt tid att få in nya ägare. Pivot bidrar med de erfarenheter, resurser, kontakter och nya perspektiv som kommer att ta COS till nästa nivå, kommenterar Peter Lidström, VD för COS Systems.

Kontakta oss för att få fart på din affär

Vi är alltid nyfikna på att träffa entreprenörer och utforska nya möjligheter. Hör av dig till oss och berätta mer om dig och din affär. Eller varför inte svänga förbi oss på Aschanska villan och ta en kaffe?

Kontakta oss

gunnar.ekstrom(at)ekstrominvest.se
sofia.ekstrom(at)ekstrominvest.se
Vasagatan 1, 903 29 Umeå

Sociala medier

Copyright © Ekström Invest 2024