Ekström Invest logotyp

Meriterad VD till nystartade Norrstyr AB

Thomas Bäckman är ny VD för Norrstyr AB med verksamhet i Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå. Norrstyr erbjuder fastighetsautomation (Building Management Systems) inom värme, ventilation, belysning, el, säkerhet m.m. Thomas kommer närmast från Schneider Electric där han ansvarat för marknad och försäljning i norra Sverige.

  • Det känns fantasiskt kul och inspirerande att få förtroendet att leda Norrstyr som är ett nystartat bolag med en stor potential och rötterna här i norr. Vinsterna i automatiserade fastigheter är enorma för både fastighetsägare och de som vistas i lokalerna. Genom att digitalisera fastigheter kan fastighetsägare bland annat säkra optimalt inomhusklimat och samtidigt sänka energiförbrukning vilket gör att vi verkligen kan bidra till mer hållbara verksamheter, säger Thomas

Nystartade Norrstyr är ett systerbolag till AB Norrskydd där familjeägda Ekström Invest i Umeå är majoritetsägare. Digitalisering av fastigheter är en bransch med stark tillväxt som medför stora effektiviseringsmöjligheter för fastighetsägare. Norrstyr erbjuder konstruktion, installation och drift av styr- och reglersystem.

  • Både inom privat och offentlig sektor efterfrågar många minskade driftstörningar och förbättrade driftkostnader och det är där vi verkligen kan bidra. Vi har samlat många års efarenhet av automatisering för både mindre och större fastighetsägare och tillsammans inom Ekströms är möjligheterna enorma, säger Thomas.

Thomas som är ett välkänt namn i branschen tillträdde rollen som VD den 4 augusti och öppnar redan för fler arbetstillfällen.

  • Vi startar upp med medvind och därför behöver vi bli fler både i både Ö-vik, Umeå och Skellefteå. Jag bedömmer i dagsläget att vi bör vara kring 10-15 personer i bolaget inom 1 år, avslutar Thomas.

Kontakta oss för att få fart på din affär

Vi är alltid nyfikna på att träffa entreprenörer och utforska nya möjligheter. Hör av dig till oss och berätta mer om dig och din affär. Eller varför inte svänga förbi oss på Aschanska villan och ta en kaffe?

Kontakta oss

gunnar.ekstrom(at)ekstrominvest.se
sofia.ekstrom(at)ekstrominvest.se
Vasagatan 1, 903 29 Umeå

Sociala medier

Copyright © Ekström Invest 2024

Integritetspolicy