Ekström Invest logotyp

Ekström Invest förvärvar 100% av aktierna i Heinestams Bolagstjänst samt HBAB Snabbavveckling

Ekström Invest förvärvar 100% av aktierna i Heinestams bolagstjänst samt HBAB Snabbavveckling

Heinestams är ett anrikt familjeföretag och ledande leverantör av Aktiebolag, Lagerbolag, Snabbavveckling, Fusioner och Likvidationer i Sverige.

Förvärven är strategiska förvärv som kompletterar våra företagstjänster och stärker vårt ekonomi- och finanskoncept: ”Ingen vanlig ekonomiavdelning” (IVE).

Där erbjuder vi heltäckande tjänster för alla typer av bolag som ekonomikonsultationer, rationella servicesystem, inkasso och ett flertal finansiella produkter.

Heinestams och HBAB Snabbavveckling passar in med våra andra varumärken inom IVE tillsammans med Resulterna, Swesum Finans och Swesum Inkasso samt Ekströms know-how inom tillväxtbolag.

”Med förvärvet blir vårt erbjudande heltäckande. Vi blir en attraktiv partner från dagen du startar ett bolag, genom en tillväxtresa, och till dess du säljer eller avvecklar det. Det är rätt unikt”, säger Sofia Ekström VD för Ekström Invest.

Säljare till bolagen är familjen Heinestam genom bolag.
Bengt Heinestam är ett respekterat och välkänt namn inom området, och har under lång tid drivit verksamheten, utbildat företag, redovisningsbyråer samt advokatbyråer. Bengt blir kvar i bolaget som styrelseledamot och konsult.

”Med bakgrund inom IT har jag lett Heinestams digitaliseringsresa till idag. Med stor omsorg har vi nu valt att avyttra bolagen till Ekströms där vi ser en seriös aktör som kommer kunna ta Heinestams och HBAB Snabbavveckling till nästa nivå”, säger Heinestams tidigare ägare och VD, Leif Heinestam.

”Ekström Invests verksamheter inom Ekonomi och Finans kommer tillsammans med Heinestams och HBAB, beräknas omsätta ca 65 mkr under 2022 och bedriva sina verksamheter i Aschanska Villan, Vasagatan 1 i Umeå. ”Vi ser en stark tillväxt genom synergier inom konceptet IVE. Detta ska vi fokusera på med den erfarna personalen och den utökade kompetensen inom bolagsjuridik och vidare utöka vår organisation och våra erbjudanden” säger ordföranden i Ekström Invest, Gunnar Ekström.

Tillträdet sker den 1 september 2022. Heinestams flyttar då in i vår gemenskap i Aschanska Villan, Vasagatan 1 i Umeå.

Kontakta oss för att få fart på din affär

Vi är alltid nyfikna på att träffa entreprenörer och utforska nya möjligheter. Hör av dig till oss och berätta mer om dig och din affär. Eller varför inte svänga förbi oss på Aschanska villan och ta en kaffe?

Kontakta oss

gunnar.ekstrom(at)ekstrominvest.se
sofia.ekstrom(at)ekstrominvest.se
Vasagatan 1, 903 29 Umeå

Sociala medier

Copyright © Ekström Invest 2024

Integritetspolicy